Gezond blijven met een wollen vloerkleed - Lavinta

Gezond blijven met een wollen vloerkleed

Een wollen vloerkleed kan meer doen dan alleen de uitstraling van een kamer verbeteren. Het kan ook helpen om de gezondheid van jou en jouw gezin te verbeteren.

Ten eerste kan een wollen vloerkleed helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Wol heeft van nature een hogere vochtabsorptie dan synthetische materialen, wat betekent dat het vocht in de lucht kan opnemen en vasthouden. Dit kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden, wat kan helpen om allergieën en ademhalingsproblemen te verminderen.

Bovendien is wol van nature hypoallergeen, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën. Het is ook bestand tegen bacteriën en schimmels, wat betekent dat het minder snel geuren vasthoudt en beter bestand is tegen vuil en stof.

Een wollen vloerkleed kan ook helpen om de akoestiek van een kamer te verbeteren door geluidsgolven te absorberen en te dempen. Dit kan vooral handig zijn in kamers met harde oppervlakken, zoals tegelvloeren of betonnen muren.

Tot slot is een wollen vloerkleed ook een duurzame keuze. Wol is van nature biologisch afbreekbaar en kan worden gerecycled. Het is ook een hernieuwbare bron, omdat schapen regelmatig worden geschoren.

Kortom, een wollen vloerkleed kan niet alleen een esthetische toevoeging zijn aan een kamer, maar het kan ook helpen om de luchtkwaliteit, de gezondheid en het comfort van jou en jouw gezin te verbeteren.