Grijs vintage vloerkleed? Saai of juist niet?

Grijze vloerkleden

In een eerder artikel benoemde we het al even; grijs behoort tot de veilige kleuren. Is grijs dan een saaie keuze? Integendeel! Hieronder zetten we vier voordelen van een grijs vloerkleed voor je op een rijtje.

1. Grijs is eenvoudig te combineren

Dit is misschien meteen wel het belangrijkste voordeel: grijs is met heel veel kleuren te combineren. De tint grijs waarvoor je kiest is bepalend voor de sfeer die een vertrek uitstraalt. Zo zorgt de combinatie van donkergrijs met een beige of pasteltint voor een bijzonder contrast. Een lichtgrijs vloerkleed in combinatie met antraciet of donkergrijs meubilair zorgt voor een chique uitstraling. Heb je een kamer met veel lichtinval die je zo weinig mogelijk wil beïnvloeden? Dan zorgt een lichtgrijs vloerkleed met neutraal patroon voor warmte en gezelligheid.

2. Verkrijgbaar in vele verschillende soorten

Grijze tapijten zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan maten en grijstinten. De vintage tapijten zijn vervaardigd uit 100% wol en handgeknoopt in verschillende patronen. Elk kleed is dus uniek. Een patchwork vloerkleed kan helemaal naar jouw wens in elkaar gezet worden, zelfs als je het grijs zou willen combineren met andere kleuren. 

3. Grijs is tijdloos

Grijs is een van de kleuren die al vele jaren lang op positieve wijze opvalt in westerse interieurs. Grijs is probleemloos te combineren met zowel moderne als klassieke interieurs in verschillende stijlen. Met een effen grijs kleed creëer je rust in huis, terwijl een vintage kleed met een patroontje zorgt voor een klassieke touch. Daarnaast zorgt grijs voor de verbinding van verschillende elementen, waardoor een grijs vloerkleed voor eenheid en balans kan zorgen in een vertrek.

4. Grijs past overal

Je hoeft je met een grijs vintage vloerkleed niet te beperken tot je woonkamer: ook in de eetkamer of slaapkamer komt het kleed tot zijn recht. Met grijs kun je elke ruimte de door jou gewenste uitstraling meegeven. Wil je een kamer luxe uit laten stralen? Ga dan voor een combinatie van antraciet met beige. Wil je een vertrek wat ruimtelijker laten ogen? Kies dan voor een lichtgrijs vloerkleed. Voor een intiemere sfeer kun je het beste een donkergrijs kleed kopen. Voor elke woonruimte is er een passend vintage vloerkleed te vinden.