Maak kennis met een Gabbeh vloerkleed - Lavinta

Maak kennis met een Gabbeh vloerkleed

Een handgemaakt Gabbeh-vloerkleed is een prachtige toevoeging aan elk interieur. Gabbeh-vloerkleden hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de nomadische Qashqai-stam in Iran. Deze tapijten worden met de hand geweven en zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen zoals wol, zijde of katoen.

Wat Gabbeh-tapijten zo speciaal maakt, is hun rustieke uitstraling. Ze zijn vaak dikker dan andere soorten tapijten en hebben een hogere pool. Dit maakt ze niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook comfortabel om op te lopen.

Omdat Gabbeh-tapijten met de hand worden gemaakt, is elk stuk uniek. De wevers gebruiken traditionele patronen en technieken die van generatie op generatie worden doorgegeven. Het proces kan maanden tot jaren duren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van het ontwerp.

Een handgemaakt Gabbeh-vloerkleed is een duurzame investering omdat het lang meegaat en zijn waarde behoudt. Het tapijt wordt na verloop van tijd alleen maar mooier en kan van generatie op generatie worden doorgegeven als een waardevol erfstuk.

Als u op zoek bent naar een uniek en kwalitatief hoogwaardig vloerkleed dat de sfeer in uw huis verbetert, dan is een handgemaakt Gabbeh-vloerkleed zeker de moeite waard om te overwegen. Het is niet alleen een prachtige decoratie, maar ook een stukje geschiedenis en vakmanschap dat u voor altijd kunt koesteren.