Maak kennis met een kelim vloerkleed - Lavinta

Maak kennis met een kelim vloerkleed

Een handgemaakt kelim vloerkleed is niet alleen een prachtige toevoeging aan je interieur, maar ook een uniek en duurzaam stukje vakmanschap. Kelim vloerkleden zijn al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de cultuur van veel landen, zoals Turkije, Marokko en Iran.

Wat een kelim vloerkleed zo bijzonder maakt, is de manier waarop het gemaakt wordt. In tegenstelling tot traditionele vloerkleden die worden geknoopt, worden kelim vloerkleden geweven op een plat weefgetouw. Dit geeft het kleed een vlakker en strakker uiterlijk.

Het maken van een kelim vloerkleed is een arbeidsintensief proces dat veel vaardigheid en precisie vereist. Het begint met het selecteren van de juiste wol of katoen voor de schering (de draden die de basis van het kleed vormen) en inslag (de horizontale draden die door de schering worden geweven). Vervolgens worden de draden met de hand op het weefgetouw vastgemaakt en begint het weefproces.

Tijdens het weven worden verschillende kleuren garen gebruikt om het patroon van het kleed te creëren. De patronen variëren van eenvoudige geometrische vormen tot complexe ontwerpen met bloemen, dieren en menselijke figuren. Het weven van een kelim vloerkleed kan weken tot maanden duren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van het ontwerp.

Een handgemaakt kelim vloerkleed is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook duurzaam en sterk. De platte weeftechniek zorgt ervoor dat het kleed niet snel zal slijten en de kwaliteit van de gebruikte materialen zorgt ervoor dat het kleed jarenlang mee kan gaan.

Als je op zoek bent naar een uniek en duurzaam vloerkleed voor je interieur, dan is een handgemaakt kelim vloerkleed zeker het overwegen waard. Met zijn prachtige ontwerpen en hoogwaardige vakmanschap is het een tijdloos stuk dat je interieur zal verrijken en een verhaal zal vertellen over de rijke geschiedenis en cultuur van de landen waar het vandaan komt.