Geef kleur aan je interieur met een vintage vloerkleed

De krachtige uitstraling van recolored tapijten

Iedereen houdt van kleur! Dat is exact de reden waarom je in onze collectie altijd recolored tapijten kunt vinden. Recolored? Jazeker: supermooie vintage vloerkleden die een nieuw kleurtje gekregen hebben.

De kleden zijn gebruikt: ze zijn minimaal 30 jaar oud en afkomstig uit Turkije. Daar worden de kleden opgekocht of geruild tegen een nieuw kleed. Daarna kan het vernieuwingsproces van start gaan.
Hoe wordt er te werk gegaan?

Als eerste wordt het kleed geschoren. Een deel van alle wol wordt verwijderd. Daarna wordt het vloerkleed gewassen en, wanneer dit nodig mocht zijn, gerepareerd. Daarna krijgt het kleed een verfbad, waardoor het zijn nieuwe kleurtje krijgt: geel, groen, oranje, roze, blauw,……. Alles is mogelijk! Om ervoor te zorgen dat elk stukje wol geverfd wordt, wordt het tapijt zo’n 10 minuten lang gewassen in het bad. Door deze specifieke manier van verven blijft het oorspronkelijke patroon van het kleed perfect zichtbaar. Na het verfbad krijgt het vloerkleed alle tijd om volledig te drogen. Daarna worden de randen van het kleed grondig geïnspecteerd. Beschadigde randen worden waar nodig gerestaureerd , die op het kleed worden gefestonneerd.

Voor ieder wat wils..

De vloerkleden werden oorspronkelijk handgemaakt door Turkse huisvrouwen. De grootte van het kleed werd aangepast op de grootte van de huiskamer: hoe groter de kamer, hoe groter het vloerkleed. De patronen in het kleed zijn allemaal handmatig aangebracht, waardoor elk kleed uniek is. Recolored vloerkleden zijn verkrijgbaar in alle maten, alle kleuren en in een grote verscheidenheid aan patronen, waardoor er zowel klassieke als moderne vloerkleden verkrijgbaar zijn.

Welke kleur moet ik kiezen?

Door het grote aanbod van kleuren is het misschien moeilijk om te kiezen welke kleur nu het meest geschikt is voor jouw interieur. Vaak wordt gekozen voor de zogenaamde “veilige” kleuren beige, grijs, zwart, bruin of blauw. Deze kleuren zijn vaak eenvoudig te combineren met allerlei andere kleuren. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste keuze maakt voor de kleur van je recolored vloerkleed hebben we een paar tips voor je:

• bekijk de kleuren bij goed daglicht
• ga niet steeds voor dezelfde kleur, dat kan eentonig worden
• breng contrast aan in je interieur
• wees niet bang om te experimenteren; spelen met kleuren en contrast werkt inspirerend en kan leiden tot nieuwe ideeën.